Bestanden aanleveren

Inhoud van deze pagina:

 

Ondersteunde software

Hieronder vindt u een overzicht van de door ons ondersteunde softwarepakketten. U levert best bestanden aan die opgemaakt zijn in deze software. Indien u andere programma’s gebruikt, neemt u best contact op met onze prepressafdeling.

 • InDesign
 • QuarkXpress
 • Illustrator
 • Photoshop
 • Acrobat
 • Word
 • PowerPoint
 • Publisher
 
 
Omwille van betrouwbaarheid en compactheid, is de PDF de belangrijkste standaard voor het aanleveren van bestanden. Wij maken van de door u aangeleverde bestanden steeds een PDF die u als proef krijgt. Gelieve deze proef steeds goed te controleren op alle eventuele fouten.
 
Richtlijnen voor het aanmaken van een PDF vindt u op de website van The Ghent Workgroup, een internationale groep van fabrikanten en experten uit de grafische sector die streeft naar een uniforme en optimale communicatie tussen de aanbieders van digitaal materiaal en drukkerijen. U vindt er twee settings voor quadri- en pantonedrukwerk voor Adobe InDesign.
 
Ook een PDF kan echter problemen geven. Daarom is het goed om uw PDF, alvorens die aan te leveren, te controleren met 'Enfocus Pitstop', of met de functie ‘preflight’ in Acrobat Professional. Indien u hierover niet beschikt, open de PDF dan eens in 'Acrobat Reader 9.0' om het bestand visueel te verifiëren. Zo kunt u controleren op het eventueel ontbreken van bepaalde gegevens.
 
 
Geef bij het aanleveren van bestanden ook steeds de gebruikte lettertypes mee door. Op PC vindt u de lettertypes onder C:\Windows\fonts. Bij een PDF moeten de lettertypes in de PDF zitten, daarom is het belangrijk dat uw instellingen tijdens het aanmaken van de PDF correct zijn. Zorg ervoor dat de optie 'alle fonten insluiten' / 'embed all fonts' geactiveerd is.
 
Ook als u afbeeldingen gebruikt, is het belangrijk dat u deze apart meelevert. Daarbij moet u op een aantal zaken letten om een kwalitatief drukbeeld te garanderen.
 
 • Afbeeldingen moeten aangeleverd worden met een minimale resolutie van 300 dpi op 1/1 formaat. Lijnwerk moet aangeleverd worden met een minimale resolutie van 800 dpi.
 • Internetbeelden hebben een resolutie van 72 dpi, ze zijn niet geschikt voor kwalitatief drukwerk omdat de hoekige pixelranden zichtbaar zullen zijn. De resolutie kan wel verhoogd worden door de beelden te verkleinen. Enkel bij een sterke verkleining of als achtergrondbeeld zijn internetbeelden bruikbaar.
 • De formaten die ondersteund worden, zijn: EPS, Tiff of JPG. Zowel in CMYK of pantonekleuren.
 
 
 • Wij gebruiken het pantone mengsysteem om zwart en steunkleuren te drukken. Bij gebruik van kleuren moet in de opmaak ook gekozen worden voor pantonekleuren, die kunnen probleemloos gebruikt worden in grafische programma’s: Indesign, QuarkXpress, Illustrator, Photoshop.
 • Wij drukken ook in full-color of vierkleuren. Door middel van een subtractieve kleurmenging van cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK) kunnen bijna alle kleuren verkregen worden. Bij de opmaak moet wel met een aantal zaken rekening gehouden worden. Best is om de opmaak met een grafisch programma (Indesign, QuarkXpress, Illustrator, Photoshop) te doen. Full-color drukwerk wordt altijd gedrukt in vellenoffset, daarbij gebruiken we voor het lijnwerk een rasterlineatuur van 150 lpi. Voor full-color drukwerk op coated papier gebruiken we Agfa’s Sublima rastertechniek met een rasterlineatuur van 200 lpi om een beter detail te bekomen.
 • Bestanden die digitaal gedrukt worden, mogen opgemaakt zijn in RGB (rood, groen, blauw). De digitale pers iGen zet de RGB-waarden automatisch om in CMYK-waarden.
 
 
Lever altijd een kopie aan van uw bestanden en bewaar zelf de originelen. Stuur ons eveneens, naast een digitaal bestand, een geprinte versie als model met daarop de eventuele aantekeningen omtrent zetwijzen (kop, inleiding, enz.) en de documentnaam of -namen vermeld. Voor full-color drukwerk vragen wij ook om een kleurenmodel mee te sturen.
 
 • Data die op de volgende opslagmedia staan, kunnen gelezen worden: CD-rom, DVD, memory stick. Indien u andere informatiedragers gebruikt, neemt u best contact op met onze prepressafdeling.
 • Het emailadres waarnaar u uw bestanden mag doorsturen is sales@inniprint.com. Wanneer het omvangrijke data betreft, maakt u best gebruik van WeTransfer.
 • Ook kunt u gebruikmaken van onze FTP-site om informatie door te geven. Dit kanaal is heel geschikt als de hoeveelheid door te sturen informatie de maximale bijlagegrootte van een emailbericht overtreft. Voor inloggegevens en paswoorden kunt u uw orderbegeleider raadplegen, voor technische problemen kunt u altijd een beroep doen op onze IT-afdeling.
 

Drukproef

 • Indien u dit wenst, sturen wij u de drukproef in PDF via e-mail. Deze PDF kunt u openen met Acrobat Reader, gratis te downloaden via www.adobe.com. Om de PDF zo getrouw mogelijk te zien, gebruikt u best de nieuwste versie van Acrobat Reader 9. U kunt de drukproef desnoods zelf afprinten en uw “goed voor druk” of eventuele aanpassingen op de drukproef aanbrengen en die ons dan terugfaxen of -mailen. U moet dan wel rekening houden met de beperkingen van uw printer, al naargelang het maximum printerformaat kunnen pagina’s kleiner of groter afgeprint worden. Om een juiste weergave (100%) te krijgen mag er tijdens het printen niet verkleind of vergroot worden. Wanneer het om opdrachten gaat waarbij kleur een belangrijk aspect is, kies dan voor een hardproof. Drukproeven via e-mail zorgen voor grotere kleurafwijkingen ten opzichte van het drukresultaat.
 • INNI print stuurt een kwalitatieve hardproof, een drukproef op papier, via de post naar u. U controleert de drukproef, brengt eventuele correcties aan en stuurt de drukproef ondertekend terug met vermelding “goed voor druk”, “goed voor druk na correctie” of “nieuwe drukproef”.
 • Vanzelfsprekend kan ook een combinatie van bovenstaande drukproefmethodes worden gehanteerd.
 • INNI print kan een drukproef ook via fax opsturen. U moet er wel rekening mee houden dat dit alleen een zwart/wit beeld geeft, onscherp is en dat we de drukproef soms moeten verkleinen of versnijden om ze te kunnen faxen.
 

Contacteer ons!

mail